Cancer Council

Видови на рак

Рак на дебело цревоРак на дебелото цревоРак на колонот и на ректумот 

Рак на мозокотРак на мозок отТумори на мозокот и на ‘рбетниот мозок 

Рак на дојкаРак на дојкаРакот на дојка е најчестиот вид на рак кај жените во Австралија 

Рак на грлото на маткатаРак на грлото на матка таМалиген тумор во ткивата на цервиксот 

Рак на црн дробРак на црниот дробОбјаснувања за ракот на црниот дроб 

Рак на јајчникРак на јајчникМалиген тумор на еден или двата јајчници 

Рак на панкреасРак на панкреасотОд 2008 година Cancer Council финансираше $6,5 милиони во истражувања за ракот на панкреасот 

Рак на простатаРак на простатаРакот на простатата е најчестиот рак кај мажите во Австралија 

Рак на кожатаРак на кожа таАвстралија има највисока стапка на рак на кожата во светот