Cancer Council

Живеење со рак

Информации за негувателиИнформации за негувателиДавање поддршка на некој што е заболен од рак 
Сексуалноста и ракотСликата за телото и ракотШто мислите за себе 
Справување со стресотСправување со стресСтресот што го предизвикува болеста 
Разговор со децата за ракотРазговор со децата за ракотВашата отвореност ќе им помогне на децата да разберат 
Работата и ракотРаботата и ракотРаботата е значаен дел од животот на многу луѓе 
Емоциите и ракотЕмоциите и ракотРазбирање на вашата болест и грижата за себе