Cancer Council

Ризик и превенција

АлкохолАлкохолКолку повеќе пиете, толку поголем е ризикот за развој на видови рак поврзани со алкохолот 

Скрининг и рано откривањеСкрининг и рано откривањеЗа рано откривање на ракот, има многу нешта кои можете да ги направите 

Физичка активностФизичка активностНамалете го ризикот за рак со активност 

Откажете се од пушењетоОткажете се од пушењетоДејствувајте сега, за живот со подобар квалитет 

Заштита од сонцетоЗаштита од сонцетоИнформации во врска со сончање, изгореници од сонце и како да се заштитите од оштетувањето од сонцето и ракот на кожата  

Добра исхранаДобра исхранаХрана која може да помогне за намалување на ризикот